Company Name

AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej Mamy

Temat: Przepisy z pierwszej ręki.
...kg ziemniaków w łupinach, ostudzić, obrać, przekręcić przez maszynkę, dodać 2 żółtka , łyżkę mąki pszennej i 10 dkg ziemniaczanej oraz sól do smaku. Z ciasta formować kluski wielkości orzecha włoskiego, spłaszczyć, zrobić wgłębienie w środku i gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut. II przepis Obrać i ugotować 1 kg ziemniaków i gorące przetrzeć, przestudzić, dodać 25 dkg mąki ziemniaczanej i 1 żółtko. Posolić ciasto i dobrze przegnieść. Z ciasta formować spłaszczone kluseczki i gotować w osolonej wodzie ok.5 minut. ŚLĄSKIE ROLADY WOŁOWE -------------------------------------------------------------------------------- To ulubione danie wszystkich. Wymieni je każdy rdzenny Ślązak bez wahania. Ładny kawał chudej wołowiny (ok 60 dkg) rozcina się na 4 płaty, zbija cienko, oprósza solą i pieprzem, smaruje musztardą i na każdy nakłada cienki...
Źródło: forum.myslovitz.com.pl/viewtopic.php?t=597



Temat: Pare pytań przed naprawą
Wywołany do tablicy odradzam stosowanie silikonu. Dobrej klasy uszczelka załatwia sprawę. Co do siły przykręcania to z wyczuciem, tak żeby nie przegnieść uszczelki.
Źródło: nubira.info/viewtopic.php?t=3999


Temat: Kulebiak
...suszone - kilka, 3 cebule, 0,5 pora, oliwa z oliwek, sól, przyprawy Wykonanie: Z mąki, rozpuszczonych w letniej wodzie drożdży, oliwy, dużej szczypty soli i wody zagnieść ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Kapustę odcisnąć z wody i ugotować do miękkości w małej ilości wody ze startą marchewką i grzybami suszonymi. Posiekanego pora, cebulę i pieczarki udusić na niewielkiej ilości oliwy. Wszystkie składniki ostudzić. Przegnieść krótko ciasto. Utworzyć płaski placek w tortownicy. Utworzyć rant wysokości około 5 cm. Na pokłuty widelcem środek położyć ugotowaną i odciśniętą z wody kapustę kiszoną z posiekanymi grzybami, na to uduszone pieczarki z cebulą i porem. Zostawić w ciepłym miejscu na 30 minut do wyrośnięcia. Piec w temp. ok. 200 st. C do lekkiego zezłocenia ciasta. Dać wystygnąć w piecyku. Spożywać na gorąco lub zimno
Źródło: jogin.hopto.org/forum/viewtopic.php?t=71


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • szopcia.htw.pl
  • .

     

     

     

     

     

     

    Copyright AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej MamyAll Rights Reserved
     

     

    Design by: DesignersPlayground