Company Name

AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej Mamy

Temat: Kulinaria, sprawdzone przepisy i Wasze rady
2 kg ziemniaków obrać, ugotować w osolonej wodzie. 2 kawałki schabowego utłuc na cienkie plastry, posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, potem w rozmąconym jajku, a następnie w tartej bułce i usmażyć na rozgrzanym oleju. Do tego surówka (jaka będzie) oraz ok. 5 piw do popicia. To mój autorski przepis na niedzielny obiad. Porcja dla jednej osoby. Piwo można pić także w trakcie przygotowywania potrawy. Jajko na twardo: jajko włożyć do zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 7 minut. Smacznego. Jajko na półtwardo: jajko włożyć do zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut. Smacznego. Jajko na miękko: jajko włożyć do zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 3 minuty. Smacznego....
Źródło: forum.tkk.pl/engine/viewtopic.php?t=15172



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • szopcia.htw.pl
  • .

     

     

     

     

     

     

    © Copyright AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej MamyAll Rights Reserved
     

     

    Design by: DesignersPlayground