Company Name

AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej Mamy

Temat: Nasze kulinaria
Witom Wszyskich w naszym ulubionym konciku Papu-Papu Po dugszy pauzie niy warzynio trza sie wżonć za robota niy ma to tamto to co my zjedli przez cołke świynta zdonżoło już łodparować i przetrowić.Terozki muszymy zrobić plac na nostympne Sylwestrowe jodło przekonskami zwane. Na wstympie mom tako propozycjo miyndzy inkszymi do Christa coby yno kuknoł w tym wontku na strony nomer : 1 przepis na Flaki wołowe z kulkami miynsnymi...........Miskami z wosztu na grzonkach 2 Polyndwica faszerowano łososiym 3 Bogracz to żech yno tak przitoczoł coby sie niy powtorzać z pisaniym A dzisioj z racji różnych party sylwestrowych i koniecznych "zagryzek" przekonskami zwanych zapodomy: Pieczarki z nodziyniym A potrzebny nom bydzie nastympujoncy towor:sroge pieczarki 15-20 sztuk/zależy wiela bydzie ludzi/2 średnie...
Źródło: swiony.info/f/viewtopic.php?t=4391



Temat: Przepisy i przypisy
...Danie obrzydliwe dla jednych, jest dla drugich jednym ze sztandarowych dań kuchni polskiej. Niewątpliwie jest typowe dla polskiej kuchni. Wpisujemy sobie w Google’a ‟flaki”. Na pierwszym miejscu wyskakuje nam stronka ‟Flaczki po polsku”. Blog jakiejś pani, żaden autorytet - jakaś kobieta pisząca o kuchni. Ale skoro wyskakuje na pierwszym miejscu to może warto rzucić okiem? I cóż ona takiego pisze? Przedstawia jakiś tam przepis na flaki (Bogu dzięki bez zasmażki – choć Wikipedia uważa to za anomalię) i swoje przemyślenia z flaczkami związane. Chrzanić flaki – skupmy się na przemyśleniach! ‟Czytając różne przepisy na przyrządzenie flaków doszłam do wniosku, że gdyby ktoś chciał nauczyć się gotować flaki z książek to najpierw musiałby zdecydować się na jeden konkretny - inaczej można całkowicie się pogubić. Na każdym kroku...
Źródło: forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=216


Temat: Nasze Najlepsze Przepisy - ZUPY PODAWANE NA GORĄCO I ZIMNO
Słuchajcie, amatorzy flaków !!! Tzn. czytajcie!!! Przepis na flaki drobiowe: Z 1/2 kurczaka, całej włoszczyzny, zestawu przypraw typowo "rosołowych" gotujemy dobrze przyprawiony, "mocny" rosół. W drugim garnku gotujemy 1/2 kg żołądków i 1/2kg serc drobiowych. Gdy podroby są miękkie, odcedzamy [wodę wylewam, nie lubię, nawet na zupę!] kroimy w paseczki, kawałeczki czy coś tam. Te coś tam wrzucamy do rosołu, zagotowujemy i doprawiamy jak flaki, przede wszystkim...
Źródło: forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18801


Temat: Nauczyciel w kuchni !!
A ja dziś dostałam od teściowej przepis na flaki i już się gotują.
Źródło: kursy.literka.pl/forum/viewtopic.php?t=7804


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • szopcia.htw.pl
  • .

     

     

     

     

     

     

    Copyright AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej MamyAll Rights Reserved
     

     

    Design by: DesignersPlayground