Company Name

AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej Mamy

Temat: Przetwory a witaminy
...pokarmowego i chroni przed niektórymi rodzajami nowotworów, zawierają wszystkie dżemy, konfitury, owoce z kompotu i całe owoce pasteryzowane. Przy nadciśnieniu, obrzękach, złej pracy serca, osłabieniu wynikającym z przyjmowania środków odwadniających pomocne są przetwory zawierające dużo potasu - powidła śliwkowe, śliwki z kompotu, dżem z czarnych porzeczek, a także z czerwonych i białych oraz dżem morelowy. Przetwory z czarnych jagód zawierają najwięcej spośród przetworów owocowych witaminy E. Wszystkie przetwory z brzoskwiń dostarczają witaminy PP (niacyny). Niacyna jest jedną z niewielu witamin, które w czasie gotowania, smażenia, pasteryzowania owoców nie ulegają zniszczeniu. Owoce i warzywa zawierają biologicznie czynne związki zwane flawonoidami, które obniżają poziom cholesterolu we krwi i chronią przed...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,479,3068730,3068730,Przetwory_a_witaminy.html



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • szopcia.htw.pl
  • .

     

     

     

     

     

     

    © Copyright AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej MamyAll Rights Reserved
     

     

    Design by: DesignersPlayground