Company Name

AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej Mamy

Temat: pomożecie?
Oj a jednak znalazłam regułkę: przemysł młynarski produkuje wiele gatunków mąki o różnej przydatności technologicznej i wartości odżywczej. Wartość przemiałowa ziarna, to możliwość uzyskania określonej ilości (tzw. wyciągu) mąki ze 100 kg ziarna o umownej, dobrej jakości. Ocenia się ją poprzez próbny, laboratoryjny przemiał na specjalnych młynkach z odsiewaczem. Można też ocenić wartość przemiałową w sposób pośredni, parametry te brane są...
Źródło: forum.wolnifarmerzy.pl/viewtopic.php?t=11130



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • szopcia.htw.pl
  • .

     

     

     

     

     

     

    © Copyright AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej MamyAll Rights Reserved
     

     

    Design by: DesignersPlayground