AKTUALNIE - Wiejska Kuchnia Mojej Mamy
Temat: warzywa w psiej misce ...nasz - właścicieli czas pracy itd. Jak nie posiadasz odpowiedniej wiedzy/laboratorium nie zbilansujesz karmy odpowiednio do potrzeb psa ....tomaszku czy ty troszkę nie przesadzasz z tym laboratorium... wielu ludzi karmi psy przygotowanymi przez siebie karmami i nie przygotowują ich w probówkach...nie karmię psów gotowymi karmami z wielu względów między innymi ze względu na cenę....mam możliwości i warunki które pozwalają mi na przechowywanie mięsa i przygotowywanie karmy dla moich suk....i jest to dla mnie tańsza metoda ....nie jestem zbyt zamożna dlatego liczę każdy grosz i zapewniam Cię, że w moim przypadku bardziej mi się to opłaca Dziewczyny są zdrowe, nie mam problemu ze stawami, z włosem, kamieniem na zębach (który zdecydowanie częściej i szybciej osadza się u psów karmionych jedynie suchą karmą)....i mogłabym tak wyliczać...nie jestem przeciwnikiem... Źródło: wyzlyteam.pl/Forum/viewtopic.php?t=740
Temat: M.B. - wejściówki 2007 ...wędzenie, gotowanie) wyklucza istanienie mikroflory a jej obecnośc świadczy o zakażeniu wtórnym
dopasować wady mięsa do bakterii: Lactobacillus veridescens-zielenienie; Flavobacterium i Alcaligenes-śluzowacenie, ostatniego nie pamiętam
jaką ceche konserw bada się w następujący sposób:
ogrzewanie 5 minut w 100C- szczelność
termostatowanie- trwałość
naciśnięcie wieczka i denka- bombaże
uzupełnianka: przechowywanie mięsa w warunkach chłodniczych powoduje powstanie na jego powierzchni(osuszki), a w temperaturze 10 na jego powierzchni zaczynają rozwijać się bakterie (pseudomonas, alcaligenes, flavobacterium) powodujące(śluzowacenie)
opis:co to jest jałowośc handlowa i jakiego produktu dotyczy? Źródło: wt.ekonomiczny.net/viewtopic.php?t=819
Temat: Jestem wierzący i wierzę w życie po życiu... ...zasadami jakie powinny byc przestrzegane w dowolnej cywilizacji, niezaleznie od wyznania czy koloru skory. Zaowaz, tez, ze wszystkie wyzej wymienione pisma zawieraja praktycznie takie same nakazy. Roznia sie one w zaleznosci od kultury, ale roznice te byly poprostu nazucone juz to przez klimat czy inne czynniki. Np. Zydom nie wolno jesc wieprzowiny, zostalo im to zakazane setki, tysiace lat temu, ale z czysto praktcznego powodu - nie znali sposobow na dlugoterminowe przechowywanie miesa. A mieso w cieplym klimacie szybko sie psuje i chyba wiadomo co sie stanie jak sie takowe zje ^^ Źródło: st9.pl/forum/viewtopic.php?t=3068
Temat: Urozmaicony posiłek z leśnego pokarmu. Takim nie do końca leśnym , ale mającym swoje zastosowanie w lesie pokarmem , jest pemmikan . Jest genialny to wynalazek północnoamerykańskich Indian , pozwalający na bardzo długie przechowywanie mięsa i wyciągnięcie go w razie potrzeby . Jak przyrządzić pemmikan oraz kilka ciekawych potraw z pemmikanem , link poniżej :
http://www.skauting.pl/index.php?title=Pemikan_%28pemmican%29 Źródło: forum.zhr.pl/viewtopic.php?t=971
Temat: tokspolazmoza Tak na szybko:
"Zapobieganie zarażeniu toksoplazmozą polega na stosowaniu zasad higieniczno-dietetycznych takich, jak:
nie spożywanie mięsą surowego (tatar, carpaccio), półsurowego (krwiste steki, befsztyki i inne) wędlin jedynie wędzonych. przechowywanie mięsa przed spożyciem w zamrażarce (niska temperatuta niszczy cysty pierwotniaka).
używanie osobnej deski do obróbki mięsa, najlepiej szklanej, którą można parzyć wrzątkiem, myć w zmywarce.
mycie rąk przed każdym posiłkiem i podczas jego przygotowywania, a także po kontakcie z ziemią, kotami, surowym mięsem. (najlepiej wszystkie te czynności wykonywać w rękawiczkach)
picie przegotowanej wody i... Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9149
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plszopcia.htw.pl
.
|